Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki bakaliowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
śliwki suszone 50 g
morele suszone 50 g
migdały płatki 5 łyżek
cukier do posypania
miód 1 łyżka
amaretto 1 - 2 łyżki
żółtko do posmarowania
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki bakaliowe

Ciasto francuskie rozmrozić, pociąć w równe kwadraty.
Śliwki i morele namoczyć w amaretto, zmiksować, dodać orzechy. Dodać miód i przyprawę.
Na każdy kwadrat ciasta nałożyć bakaliowe nadzienie, złożyć na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy rożek posmarować żółtkiem, posypać cukrem i płatkami migdałów.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st, ok. 15 minut.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.02.2012 16:34
pyszne!
ttrytka 17.02.2012 19:39
ładnie
freekate 17.02.2012 19:29
ja rozmrażam zupełnie, kupuje gotowe - mrożone w rolce.
SmacznaPyza 17.02.2012 17:53
ciasto rozmrozić zupełnie?
Karolcia12 17.02.2012 17:50
bardzo smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak