Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z cukrem oraz masłem stopić na garnku z gorącą wodą, masę trzeba cały czas mieszać, następnie przestudzić. Utrzeć żółtka i cały czas ucierając dodać zmielone migdały, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec dodać ciepłą czekoladę, wymieszać i ostrożnie połączyć z pianą ubitą z białek. Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i wysypać np. bułką tartą do uszykowanej formy przelać ciasto. Piec w temp. 175st około 50 min, następnie ciasto w formie wystudzić. Cukier puder utrzeć z kilkoma kroplami aromatu rumowego i ciepłą wodą dodawaną po kilka kropli na gładki lukier. Zimną babkę wyjąć z formy i polać lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczna babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    wysoka wyrosła
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    wysoka wyrosła
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pięknie wyrosła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !