Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1/5 l
włoszczyzna
szczaw mielony Smak 1
śmietana 1
sól
pieprz
jajko 2
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Włoszczyznę obrać i pokroić według uznania i ugotować razem z wywarem mięsnym .Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Dołożyć do włoszczyzny gdy będzie już prawie miękka.Gdy ziemniaki będą już ugotowane dodać szczaw(jeśli jest to pora na świeży szczaw proponuję posiekać listki świeżego szczawiu)Doprawić zupę solą i pieprzem,a następnie dodać śmietanę.Już nie gotować.Jajka ugotować na twardo ,obrać i pokroić na połówki .Podawać w zupie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 20.02.2013 11:33
uwielbiam
Krzysztof15 19.09.2012 18:30
lubie bardzo
Krzysztof15 19.09.2012 18:30
lubie
dagmara020 12.08.2012 11:31
pychotka
Katarzyna59 05.07.2012 19:52
super
kriko 29.06.2012 14:44
oj lubie
Anna169Hosz 09.05.2012 11:06
Ja też za taką zupa zatęskniłam:)
Rafał10 04.04.2012 20:31
szczawiowa oh jak ja jej dawno nie jadłam... jak mieszkałam na wsi to zawsze sama szczaw zbierałam PRZEPYSZNA !
Magdalena67 17.02.2012 17:10
Lubię to :)
gottrina 17.02.2012 16:46
lubie tą zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak