Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo-rumowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella 3 łyżki
masło 1 kostka
jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
rum 2 łyżki
cukier brązowy 1/2 szklanki
czekolada w proszku 1 opkowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo-rumowe

Masło schłodzone z lodówki i pokrojone ucieramy z cukrem, 2 jajkami,stopniowo dosypując mąkę,proszek do pieczenia cały czas ucieramy.Dodajemy 3 stołowe łyżki nutelli i 2 stołowe łyżki rumu.Czekoladę w proszku zalewamy gotowana woda i dodajemy 1/2 szklanki płynnej czekolady do ucieranych składników.Mieszamy do połączenia się składników.Ciasto przelewamy do natłuszczonych masłem foremek.Wkładamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 28.12.2013 21:09
Super babeczki
Monika63 05.07.2012 08:56
uwielbiam
Norgiusz 10.05.2012 06:13
super
olkaaa 20.04.2012 07:53
extra
Justyna37 11.03.2012 14:40
mniam
Anna152 29.02.2012 08:56
super
Dorian 18.02.2012 20:51
pycha
cooleczka 17.02.2012 17:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak