Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu liście kapusty odrywamy. Brukselkę opłukać włożyć do garnka z osolona wodą i gotować na średnim ogniu do miękkości.Po ugotowaniu brukselkę odsączyć z wody,podusić dodać 1 kostkę masła i 3 stołowe łyżki śmietany i dokładnie wymieszać.Farsz z brukselki nakładać na każdy liść ugotowanej kapusty.Po nałożeniu farszu zawijamy jak tradycyjne gołąbki.Tak zawinięte gołąbki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Podajemy gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super pomysł, muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super pomysł, muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super pomysł, muszę wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    zaskakujace
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrr
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !