Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańkie gołąbki z farszem z brukselki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1
brukselka 1,5 kg
masło 1 kostka
śmietana 3 łyżki
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańkie gołąbki z farszem z brukselki

Kapustę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu liście kapusty odrywamy. Brukselkę opłukać włożyć do garnka z osolona wodą i gotować na średnim ogniu do miękkości.Po ugotowaniu brukselkę odsączyć z wody,podusić dodać 1 kostkę masła i 3 stołowe łyżki śmietany i dokładnie wymieszać.Farsz z brukselki nakładać na każdy liść ugotowanej kapusty.Po nałożeniu farszu zawijamy jak tradycyjne gołąbki.Tak zawinięte gołąbki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.04.2012 07:23
smaczne
olkaaa 15.03.2012 07:59
extra
Anna152 04.03.2012 09:08
superrr
Norgiusz 03.03.2012 09:49
super
Dorian 27.02.2012 20:09
zaskakujace
parysek10 20.02.2012 15:19
super pomysł, muszę wypróbować.
parysek10 20.02.2012 15:19
super pomysł, muszę wypróbować.
parysek10 20.02.2012 15:19
super pomysł, muszę wypróbować.
Izabela/bella81 17.02.2012 23:32
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak