Sposób przygotowania

Ananasa umyć dokładnie, przekroić na połowę, nie ucinać zielonej części ananasa, ponieważ to stanowi piękny element dekoracyjny i wydrążyć zdrewniały środek. Banana obrać, pokroić w cząstki i nałożyć w środek ananasa, truskawki umyć, obrać z szypułek i przekroić na połowę, dodać do ananasa. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, nałożyć do szprycy i udekorować wedle uznania ananasa i włożone w środek owoce. Wykonać polewę czekoladową w sposób następujący: Wszystkie składniki: margarynę, wodę,kakao i cukier włożyć do garnuszka i roztopić, lekko gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie ostudzić polewę czekoladową i polać nią deser w sposób dowolny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !