Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa sałatka warzywna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 sztuk
kukurydza w puszce 1 sztuk
marchew 1 sztuk
ziemniaki gotowane w mundurkach 5 sztuk
natka pietruszki 3 gałązka
pietruszka 2 sztuk
jajko 5 sztuk
seler 1/2 sztuk
ogórek konserwowy 4 sztuk
majonez 1/2 opakowanie
musztarda 2 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa sałatka warzywna

Warzywa wyszorować dokładnie pod bieżącą wodą. Marchew, ziemniaki, korzeń pietruszki oraz seler wstawić do gotowania i gotować je do miękkości. Odcedzić warzywa, obrać je ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę odsączyć. Natkę pietruszki posiekać drobno i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników, ogórki konserwowe pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz i połączyć wszystkie składniki sałatki dokładnie je mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 09.01.2013 11:11
apetycznie wygląda
Anio?eczek 17.02.2012 13:54
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak