Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 2 szklanki
cukier 1.5 szklanki
mąka krupczatka 0.5 szklanki
oliwa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 3 łyżki
kakao 3 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać pozostałe składniki prócz kakaa. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao,do drugiej trzy łyżki mąki. Szprycować koła raz jednym ciastem raz drugim.Upiec w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.04.2013 09:10
extra ta zebra :)
misia53 05.11.2012 21:45
bardzo lubię zebrę , to takie wilgotne ciasto a wyszła Ci bardzo ładnie
PaniMISIOWA 28.10.2012 17:22
piękne
Fiffi 12.10.2012 22:30
puszyste,choć wilgotne-pycha
RenataZ-et 18.09.2012 20:16
Wygląda apetycznie:)
Emiliozo 21.08.2012 21:50
moja mama taki piekła
Kuchareczka2 05.06.2012 09:58
bardzo lubię zebrę
IlonaAlbertos 16.05.2012 20:29
Ja zamiast wody mineralnej dodaję oranżadę :)
Katarzyna56 02.04.2012 00:08
pyszne
Ewelina38 24.02.2012 11:53
proste i pyszne ciasto
Emilia22 17.02.2012 14:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak