Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek usiekany 2 łyżka
czosnek 1 ząbek
koperek 1 gałązka
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta
majonez 2 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
kapusta biała 1/2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym

Kapustę umyć dokładnie i osuszyć. Następnie kapustę drobno poszatkować, posypać sola, delikatnie ugnieść kapustę w celu zmiękczenia jej. Szczypiorek opłukać i posiekać, pozostawić do posypania surówki. Koperek opłukać i pozostawić do dekoracji. Czosnek rozdrobnić w prasce do czosnku. Jogurt i majonez zmieszać ze sobą, oprószyć solą, dodać czosnek i sos gotowy. Kapustę połączyć z sosem czosnkowym, posypać posiekanym szczypiorkiem. Ozdobić koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.02.2012 14:07
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak