Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielkowarzywna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 sztuk
ogórek 3 sztuk
marchew 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżka
ocet winny 2 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielkowarzywna

Kalafior umyć dokładnie, podzielić na różyczki i obgotować al dente w osolonej wodzie. Ogórki umyć, pokroić w plasterki, nie obierać. Marchew oczyścić, zetrzeć na tarce, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w krążki. Wymieszać wszystkie składniki surówki. Dodać oliwę z oliwek, ocet winny,oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak