Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 3/4 szkl cukru. Orzechy zmielić. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką cukru. Dodać do utartych żółtek. Orzechy wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Łyżką drewnianą delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Przygotowane ciasto wylać do wysmarowanej tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 45 min. Upieczone ciasto ostudzić, przekroić i przełożyć powidłami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mniam mniam :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    proste i smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mam orzechy,warto wykorzystać je do ciasta.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciasta z orzechami to moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !