Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dkg
woda 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżeczki
rosół 1 szkl
sól 1/2 łyżeczki
olej 1 szkl
szczypiorek usiekany 1 szkl
marynata
wódka 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina ze szczypiorkiem

Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą i wymieszać. Imbir do marynaty należy posiekać. Przygotowaną marynatę odstawiamy. Mięso kroimy w paseczki, dodajemy przygotowaną marynatę i odstawiamy na 40 min. Następnie bierzemy wodę, mąkę ziemniaczaną, rosół, sól i wszystko mieszamy razem. Olej rozgrzewamy i smażymy na nim zamarynowane mięso. Jak mięsko jest gotowe to wyciągamy go, olej wylewamy zostawiając tylko 3 łyżki. Do pozostawionego oleju dajemy posiekany szczypiorek i wymieszany rosół z wodą, mąką ziemniaczaną i solą. Wszystko to gotujemy, mieszając aby się nie przypaliło. Jak sos zgęstnieje dodajemy do niego usmażone mięso. Tak przygotowane mięso podajemy z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.01.2014 17:31
pyszne mięsko
misia53 21.07.2013 11:15
cielęcinka jest pyszna , szkoda ze taka droga
ben-ka 22.06.2013 18:41
cielęcina,lubię to mięsko.
barbara11561 30.10.2012 08:48
dawno nie robiłam cielęciny:)
RenataZ-et 22.04.2012 18:23
wyśmienita
IKrakowianka 11.03.2012 21:04
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak