Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą i wymieszać. Imbir do marynaty należy posiekać. Przygotowaną marynatę odstawiamy. Mięso kroimy w paseczki, dodajemy przygotowaną marynatę i odstawiamy na 40 min. Następnie bierzemy wodę, mąkę ziemniaczaną, rosół, sól i wszystko mieszamy razem. Olej rozgrzewamy i smażymy na nim zamarynowane mięso. Jak mięsko jest gotowe to wyciągamy go, olej wylewamy zostawiając tylko 3 łyżki. Do pozostawionego oleju dajemy posiekany szczypiorek i wymieszany rosół z wodą, mąką ziemniaczaną i solą. Wszystko to gotujemy, mieszając aby się nie przypaliło. Jak sos zgęstnieje dodajemy do niego usmażone mięso. Tak przygotowane mięso podajemy z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno nie robiłam cielęciny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    cielęcina,lubię to mięsko.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    cielęcinka jest pyszna , szkoda ze taka droga
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !