Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
olej 1/3 szklanki
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 3 łyżki
karkówka ok. 1 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa karkówka

Olej wymieszać z miodem, wyciśniętym czosnkiem i przyprawą do wieprzowiny. Marynatą natrzeć mięso i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia mięso oprószyć z każdej strony solą i ułożyć na blasze. Piec w 170 stopniach przez ok. 2 godziny. Upieczone mięso kroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 13.01.2014 19:37
Ta karkóweczka musiała być pyszna.
Barbara33 23.03.2012 08:51
mmmmmm...
msmariusz 17.02.2012 17:54
i ja bym zjadła
MAR3STA 17.02.2012 17:38
żeby to można było jeść oczami;)
cooleczka 17.02.2012 17:24
brzmi i wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak