Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy ze świeżych grzybów w kremówce z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbek
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
śmietanka kremowa 1 opakowanie
pietruszka zielona 3 gałązka
grzyby leśne 2 kg
masło 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy ze świeżych grzybów w kremówce z czosnkiem

Grzyby przebrać, oczyścić, opłukać i obgotować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną cebulkę w kostkę, dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć, dodać obgotowane grzyby, dodać wody i dusić składniki, następnie dodać przyprawy: sól, pieprz, kucharek, następnie dodać śmietankę kremówkę i dusić pod przykryciem. Posypać opłukaną i posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.02.2012 14:08
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak