Sposób przygotowania

Umyte udka oprószamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. Pomarańcze parzymy z dwóch wyciskamy sok a pozostałe kroimy na cząstki. Masło rozgrzewamy i zarumieniamy na nim kurczaka razem z cebulką. Wszystko oprószamy cynamonem i goździkami. Dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Na koniec dodajemy sok i pokrojone pomarańcze.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa propozycja
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe połączenie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takich nie robiłam....jeszcze:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !