Sposób przygotowania

Selera obrać, umyć i włożyć do garnka. Całość zalać wodą tak aby przykryła selery. Selery gotować do miękkości z solą, pieprzem, curry, słodką papryką, zielem angielskim, suszoną natką i majerankiem. Selery ostudzić i pokroić w plastry ok. 1 cm szerokości. Plastry selera obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron. Nadmiar oleju z kotletów odsączyć papierowymi ręcznikami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    akurat mam nadmiar selerów...skorzystam z przepisu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy pomysł z tym selerem
  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy pomysł z tym selerem
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam seler
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    rewelacyjny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie jadłam jeszcze takiego, ale wszystko przede mną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Myślę, że będzie pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny kotlet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !