Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet selerowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kg
sól 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 szczypty
majeranek 1 szczypta
jajko 3 sztuki
mąka 2/3 szklanki
olej 2/3 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szczypty
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
natka pietruszki 3 szczypty
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet selerowy

Selera obrać, umyć i włożyć do garnka. Całość zalać wodą tak aby przykryła selery. Selery gotować do miękkości z solą, pieprzem, curry, słodką papryką, zielem angielskim, suszoną natką i majerankiem. Selery ostudzić i pokroić w plastry ok. 1 cm szerokości. Plastry selera obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron. Nadmiar oleju z kotletów odsączyć papierowymi ręcznikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.01.2013 18:34
smaczny kotlet
Wafelek2601 18.01.2013 09:06
Myślę, że będzie pyszny
Beatris 24.09.2012 21:06
Nie jadłam jeszcze takiego, ale wszystko przede mną.
fictor123 28.07.2012 09:34
rewelacyjny
caralajna 22.05.2012 08:37
uwielbiam seler
staropolanka5 17.02.2012 19:09
ciekawy pomysł z tym selerem
staropolanka5 17.02.2012 19:09
ciekawy pomysł z tym selerem
1j1o1l1a1 17.02.2012 14:22
akurat mam nadmiar selerów...skorzystam z przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak