Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 4 sztuk
budyń śmietankowy 2 opakowanie
białko 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
margaryna 1 sztuk
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 1 szklanka
mąka 3 szklanka
kakao do posypania 2 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Zagnieść ciasto z: mąki, cukru pudru- 0,5 szklanki, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin. Ubić białka dodając cukier puder- 0,5 szklanki, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni. Wyjąć ciasto, ostudzić i z roztopionej białej czekolady wykonać białą szachownicę. Posypać kakao na wierzchu ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 17.02.2012 19:12
sernik inny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak