Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kilogram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej 1/4 szklanka
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w ziołach

Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Przygotować marynatę, w tym celu wlać olej do kubka, dodać zioła prowansalskie, majeranek, sól, pieprz, przyprawę do mięsa wieprzowego, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do kubka, wymieszać składniki, mięso położyć na półmisek i polać marynatą całe mięso i włożyć do lodówki na kilka godzin, od czasu do czasu polewać marynatą mięso. Następnie mięso wyłożyć na blaszkę wraz z marynatą i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. około 180 stopni C na około 40 minut. Co jakiś czas polewać mięso marynatą. Wyjąć mięso z blaszki i włożyć do garnka wraz powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 17.02.2012 23:48
lubię bardzo
Karolcia12 17.02.2012 18:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak