Sposób przygotowania

Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Przygotować marynatę, w tym celu wlać olej do kubka, dodać zioła prowansalskie, majeranek, sól, pieprz, przyprawę do mięsa wieprzowego, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do kubka, wymieszać składniki, mięso położyć na półmisek i polać marynatą całe mięso i włożyć do lodówki na kilka godzin, od czasu do czasu polewać marynatą mięso. Następnie mięso wyłożyć na blaszkę wraz z marynatą i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. około 180 stopni C na około 40 minut. Co jakiś czas polewać mięso marynatą. Wyjąć mięso z blaszki i włożyć do garnka wraz powstałym sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !