Sposób przygotowania

Suszone grzyby łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i moczymy przez całą noc. Następnie gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Marchew, pietruszkę obieramy, płuczemy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy, szklimy na maśle i wraz z warzywami dodajemy do gotujących się grzybów. Wrzucamy kostkę bulionową i liść laurowy.
Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę.
Podawać z łazankami lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie podana
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie podana
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Polecam jest pyszna
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam taką zupkę nie tylko na Wigilię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !