Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i jaj

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 opakowanie
cebula 1 sztuk
jajko 5 sztuk
majonez 2 łyżka
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta
pietruszka zielona 1 pęczek
tuńczyk kawałki w oleju 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i jaj

Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju, dodać zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę, natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić. Udekorować pietruszką zieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.12.2012 13:17
Naprawdę smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak