Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowe misie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 22% 1/2 szklanki
ocet 1 łyżki
cukier puder 2 łyżki
sól 1 szczypta
palma 50 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowe misie

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki (oprócz oleju) zagnieść na gładkie ciasto.
Krok 1 - Karnawałowe misie foto
2
Ciasto rozwałkować na grubość ok.0,5 cm. Za pomocą foremki wyciąć misie (można użyć foremki o innym kształcie lub zrobić tradycyjne faworki).
Krok 2 - Karnawałowe misie foto
3
Misie wrzucać na bardzo mocno rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Karnawałowe misie foto
4
Usmażone misie odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Karnawałowe misie foto
5
Gotowe misie polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
Krok 5 - Karnawałowe misie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.11.2013 15:44
świetne misie, mój Synek by się od nich nie odczepił :D
Izabela/bella81 08.02.2013 08:28
fajne miśki :)
Sroczka 25.11.2012 22:46
Ale fajniutkie! Każde dziecko byłoby zachwycone.
ziutula
ziutula 25.06.2012 11:26
fajne ciasteczka do podjadania...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak