Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię i czerwoną cebulę poszatkować. Wymieszać z kaszą. Pestki dyni posiekać drobno, razem z przyprawami i parmezanem dodać do kaszy. Jajka roztrzepać, dodać do kaszy, wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę aż masa uzyska zwartą konsystencję.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć jak placki ziemniaczane, odwracając delikatnie bo łatwo się rozpadają.
Mąkę kukurydzianą można zastąpić zwykłą, a parmezan zwykłym żółtym serem, którego akurat nie miałam.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ciekawie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    chętnie spróbowałabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !