Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łane kluski do rosołu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda letnia 1 szklanka
mąka 0,5 kg
sól
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: łane kluski do rosołu

do wody dodajemy rozbite jajka w całości bez skorupek :D troszke solimy do smaku mieszamy tak by jajko z wodą mialo jednolitą konsystencje potem dodaJEMY STOPNIOWO MĄKĘ tyle by ciasto by lejne w garnku zagotowujemy wode dodajemy troszke oliwy do gotującej sie wody nastepnie nasze cisato lyzką oddzielamy wrzucaąc do wody tak by powstaly male kluseczki gorujemy wszystkie okolo5 minut i gotowe
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak