Sposób przygotowania

Wyrośniętą kapustę , poszatkować, i wymieszac w misce z solą i pieprzem. Następnie układać warstwami w kamiennym garnku i każdą warstwę ubjać , aż do wystąpienia soku, dobrze ubita kapusta lepiej się zakwasza i łatwiej ją przechowywać. Po wypełnieniu garnka kapustą przykryć czystym płótnem, położyć na nim słoik wypełnionym wodą. Na płótnie powinien pojawić sie sok, całość przykryć płótnem, odstawić w ciepłe miejsce

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    lubię taką kapustkę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja tez kiszę sam kapustę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !