Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała kwaszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała kwaszona

Wyrośniętą kapustę , poszatkować, i wymieszac w misce z solą i pieprzem. Następnie układać warstwami w kamiennym garnku i każdą warstwę ubjać , aż do wystąpienia soku, dobrze ubita kapusta lepiej się zakwasza i łatwiej ją przechowywać. Po wypełnieniu garnka kapustą przykryć czystym płótnem, położyć na nim słoik wypełnionym wodą. Na płótnie powinien pojawić sie sok, całość przykryć płótnem, odstawić w ciepłe miejsce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.12.2012 11:49
Super
Wafelek2601 23.12.2012 12:39
Bardzo dobra
Wacław 20.08.2012 09:53
ja tez kiszę sam kapustę
Motorek 21.07.2012 09:39
fajna
octo 17.02.2012 08:08
lubię taką kapustkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak