Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 2 szkl
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyzeczka
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w sosie czosnkowym

Fasolę moczymy na noc, następnego dnia gotujemy w nowej wodzie do miękkości, odparowując tak, aby była szklanka wywaru.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy chwilę pokrojony drobno czosnek, dodajemy mąkę i kucharek, robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ja wodą ( ok 3/4 szklanki, mieszamy, dodajemy fasole z wywarem, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.07.2012 21:32
przyznam,że nie jadłam fasoli w takim wydaniu.
Grażyna13 17.02.2012 21:17
Moja córka nie je mięsa, więc dostarczam jej białka roślinnego na różne sposoby :)
pacpaw 17.02.2012 21:15
ależ pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak