Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, dosypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i z kawą na koniec dodać olej i 5 dag pokrojonej czekolady, ostrożnie wymieszać. Na ciepłą patelnię wylać 3 łyżki wina i na wino wylać całe ciasto( w tego typu deserach jest ważne, aby na dnie patelni był płyn), ciasto przykryć pokrywką i na małym gazie smażyć do 10 min, ale najlepiej pilnować bo łatwo się przypala, gotowe ciasto ma mieć czysty patyczek, kiedy ciasto jest gotowe odkryć pokrywkę i zostawić jeszcze na patelni do 5 min w tym czas rozpuścić resztę czekolady i wymieszać z pozostałym winem. Ciasto przełożyć na talerz, pociąć na porcje, polać czekoladą i ozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !