Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryczka chili 1/2
grzybki marynowane garść
majonez 4 łyzki
rukola garść
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
koper świeży garsc
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka

Papryczkę chili dokładnie myjemy.Pozbywamy się nasionek i drobniutko kroimy.Pokrojona przekładamy do salaterki.Pomidorki również dokładnie myjemy,następnie kroimy na połówki.Pokrojone przekładamy do pokrojonej papryczki.Rukolę opłukać,osuszyć i pokroić.Pokrojona przełożyć do warzyw.Grzybki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić na połówki.również przełożyć do salaterki.Koperek świeży opłukać o drobno posiekać.Posiekany dodać do sałatki.Dodać szczyptę pieprzu.Następnie dodajemy 4 stołowe łyżki majonezu.Wszystkie składniki wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak