Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
żółtko jajek 5
ocet 1 łyżeczka
sól szczypta
śmietana 3/4 szkl
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Z mąki,soli , żółtek, octu, śmietanyi zagnieść ciasto . Ciasto zbijać wałkiem przez kilka minut Jednolite i napowietrzone ciasto bardzo cienko rozwałkować . Powycinać paski i zrobić faworki.Rozgrzać olej w garnku , smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron .Jak troszke ostygna,Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.09.2012 13:33
lubie
iknkirke 31.05.2012 08:29
pycha
kriko 12.04.2012 09:21
lubię
Fiffi 31.03.2012 14:27
bardzo lubię, ale nigdy nie robiłam
edi 10.03.2012 17:56
uwielbiam:P
Grażyna13 10.03.2012 14:02
Pyszności :)
Luki 29.02.2012 06:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak