Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników przygotować jednolite ciasto o luźnej konsystencji .Pozostawić do fermentacji na około 1,5 godziny . Kiedy masa ciasta dwukrotnie zwiększy swoją objętość , podzielić ją na cztery części . Rozwałkować każdą cześć na warstwę o wymiarach 30 cm x 40 cm o grubości 0,5 cm. Każdą podzielić na 40 prostokątów o wymiarach 3,75 cm x 8 cm . Ułożyć po trzy lub cztery prostokąciki jeden na drugim i zgiąć w połowie . Włożyć do małych form i garować przez 30 minut . Wypiekać w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut . Następni wyjąc aż ostygną i możną się delektować .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !