Sposób przygotowania

Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Gotujemy około 30 minut, dodajemy starte na tarce warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy do miękkości warzywa, obieramy kości i mięso wrzucamy do zupy, dodajemy starte ogórki, chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zabielamy zupę, zagotowujemy.
Można posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    czesto gotuje ogorkowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam ogórkową
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jedna z moich kilku ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !