Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 500 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera
kawałek pora
ziemniaki 600 g
Przyprawa do zup Kucharek-, sól, pieprz do smaku
śmietana słodka 150 ml
ogórki kiszone 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Gotujemy około 30 minut, dodajemy starte na tarce warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy do miękkości warzywa, obieramy kości i mięso wrzucamy do zupy, dodajemy starte ogórki, chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zabielamy zupę, zagotowujemy.
Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 03.10.2011 19:22
jedna z moich kilku ulubionych
eli_555 24.02.2011 23:29
uwielbiam ogórkową
sylwiachmiel 04.07.2010 21:59
czesto gotuje ogorkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak