Sposób przygotowania

W 1/2 mleka rozpuścić drożdże oraz dodać łyżkę cukru, wymieszać i odstawić aż zacznie rosnąć. Margaryny 2 kostki rozpuścić w rondelku razem z łyżką cukru, pozostawić do schłodzenia.Do maki wbijamy jajka, dodajemy pozostałą część mleka, wyrośnięte drożdże oraz płynna margarynę i wyrabiamy ciasto. Gdy uformujemy ciasto wrzucamy go garnka z zimną wodą i czekamy aż wypłynie .Gdy wypłynie ponownie gnieciemy ciasto. Ciasto dzielimy na części i każdą cześć wałkujemy, kroimy na 8 części i na każdą dajemy konfitury i zawijamy.Można posmarować jajkiem przed pieczenie i wsadzamy do piekarnika i pieczemy 15 -20 min w tem około 180 stopni. Po wyjęciu mozna posypać cukrem pudrem bądź polukrować.Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !