Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie naleśniki z dżemem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
olej 3 krople
mąka 2 i 1/4 szklanki
jajko 3
sól szczypta
woda 1 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie naleśniki z dżemem

Mleko, wodę, olej, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszać mikserem na gładką masę. Na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni smażyć na złoty kolor po obu stronach cienkie naleśniki. Posmarować dowolnym dżemem i składać na pół i jeszcze raz na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 03.03.2012 18:27
słodziutkie i pyszne
aginaa 16.02.2012 23:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak