Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:
1/2 kg mielonego,
jajko,
1/2 łyżeczki curry,
mała cebula,
3 łyżki bułki tartej,
sól, pieprz,
olej do smażenia.

Mięso wymieszać z jajkiem, curry, posiekaną cebulką, bułką tartą, szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Formować kotleciki, usmażyć na rumiano.

SOS:
łyżka oleju,
3 bardzo dojrzałe i mięsiste pomidory,
1/2szkl. bulionu drobiowego z kostki,
1/2 łyżeczki curry w proszku,
4 łyżki gęstej śmietany,
sól, pieprz.

Pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać bulion, curry, chwilę pogotować. Wlać śmietanę, wymieszać, ale już nie gotować. Doprawić. Włożyć na chwilę kotlety do sosu, by smaki się połączyły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wow, ale smakowicie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !