Sposób przygotowania

Z jaj oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić na sztywno z solą a następnie dodać cukier i dalej ubijać aby masa była szklista.
Dodawać po kolei żółtka i dalej ubijać.
Następnie dodawać mąkę, zarodki i proszek do pieczenia.
Dobrze wymieszać.
Tortownicę 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Na wierzchu układać owoce.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu posypać różanym cukrem pudrem.
Ciasto jest przepyszne, lekko kwaskowe od owoców i nie zawiera odrobiny tłuszczu!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jaki wysoki wyszedł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniamm............
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    szkoda ze nie mam mrożonych czereśni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !