Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruściki po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka na racuchy gotowa 1,5 szklanka
mleko 3/4 szklanka
esencja waniliowa 1/2 łyżki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chruściki po włosku

Jaja roztrzepać z mlekiem i esencją waniliową.
Dodać mieszankę na placki.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Po 30 minutach wlać do butelki z otworem np. pojemnik na keczup.
Rozgrzać tłuszcz i wylewać ciasto strużką w fantazyjne wzory.
Piec po 3 minuty z każdej strony.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.02.2012 17:47
nawet nie wiedziałam, że jest "mieszanka na racuchy" ?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak