Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki-pączuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki waniliowe homogenizowane 2 sztuki
mąka pszenna 7 łyżek
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżka
cukier puder 1/2 szklanki do posypania
aromat 1 czekoladowy
smalec 0 do smażenia
olej 0 do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki-pączuszki

Wymieszać wszystkie składniki.
Ciasto będzie dosyć gęste.
Rozgrzać tłuszcz (musi być bardzo gorący ).
Łyżkę umoczyć w gorącym tłuszczu, nabrać ciasto i włożyć ponownie do tłuszczu.
Poczekać aż pączek zsunie się z łyżki.
Smażyć pączki do suchego patyczka z obu stron.
Po upieczeniu i osączeniu z tłuszczu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak