Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
mąki 1 łyżka
śmietana 2,5 łyżki
natki pietruszki 0,5 pęczka
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki.
Krok 1 - Sos pieczarkowy foto
2
śmietana została roztrzepana do sosu
Krok 2 - Sos pieczarkowy foto
3
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić pokrojoną cebulę, przesmażyć. Następnie do cebuli dodać pieczarki, poddusić.
Krok 3 - Sos pieczarkowy foto
4
Do podduszonych pieczarek dodać 0,5 szkl wody, zagotować. Mąkę rozrobić w odrobinie wody, wlać do pieczarek, dodać śmietanę i natkę pietruszki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Sos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.05.2014 09:42
pyszny sosik do obiadu :)
pacpaw 05.12.2012 21:58
taki sos i zwykły makaron i mamy pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak