Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
wiórki kokosewe 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 1/2 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso kroimy na plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Bułkę tarta mieszamy z wiórkami kokosowymi. Maczamy kotlety w rozkłóconym jajku, potem w wiórkach z bułka i smażymy na oleju na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.01.2014 09:13
fajna wersja
m1monika 07.10.2013 14:00
ciekawa jestem jak smakują :-)
pacpaw 13.02.2013 18:55
pierwszy raz się z spotykam z takim połączeniem wiórek kokosowych i wieprzowiny. Warto wypróbować co z tego jest :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak