Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ziemniaczków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 2
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 0,5 kg
ser 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ziemniaczków

Na dól blachy układamy pól ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w talarki. Smażymy na niedużym oleju pieczarki z pieprzem i solą. Kiedy już się usmażą studzimy je i wykładamy do blachy na ziemniaki. Smażymy cebulę z mięsem mielonym, jak do spaghetti. Dodajmy do tego zamiast koncentratu ketchup ostry i ewentualnie przyprawiamy. Kładziemy to na pieczarki. Przykrywamy resztą ziemniaków, również pokrojonych w talarki. Tarkujemy ser na wierzch. Podpiekamy w piekarniku aż się ser rozpuści. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 20.02.2012 14:38
zgłodniałem...
treonina 16.02.2012 17:35
fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak