Sposób przygotowania

Sos: Cebulę pokroić w pół talarki , a por w talarki . Oba warzywa zeszklić na patelni z dwiema łyżkami oleju . Pomidory obrać ze skóry , pokroić w dużą kostkę i dorzucić do zeszklonych warzyw . Patelnie przykryć . Gdy pomidory będą miękkie i rozpadną się ( czasami trzeba dolać wody ) , zlać sos do oddzielnego naczynia. Kapusta: Pokroić jak na sałatkę i wrzucić na patelnie z dwiema łyżkami oleju i połową łyżeczki vegety . Przykryć i dusić parę minut , aż zmięknie . Zdjąć pokrywkę i smażyć dalej , co chwilę mieszając . Gdy kapusta nabierze złocistego koloru , dodać do niej wcześniej przygotowany sos , trochę pieprzu , czosnku i bazylii . Wszystko smażyć tak długo , aż nadmierna ilość sosu odparuję I przełożyć na talerzyk. Tak przygotowaną potrawę można podawać jako samodzielne danie do chleba bądż jako przystawkę do obiadu. Smacznego !!!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    tak nie robiłam, wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !