Sposób przygotowania

Z mleka, drożdży, cukru i 3 łyżek mąki robię rozczyn i pozostawiam do wyrośnięcia. Gotowy rozczyn wlewam do mąki, dodaję sól i cierpliwie wyrabiam na gładką masę. Dodaję olej i dalej wyrabiam. Kulę ciasta odstawiam do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowuje, układam na blaszce, smaruje ketchupem i posypuje ulubionymi ziołami (np. oregano). Dodaję ulubione składniki, posypuje serem, przyprawiam bazylią i oregano. Piekę ok. 15 minut w 180 stopniach

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super przepis, polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    wszystko co robimy w warunkach domowych jest najleprze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mega apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    ładna pizza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wygląda świetnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    i w jakim kształceie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zrobiłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    malami199216

    MUSZĘ SPRÓBOWAĆ :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !