Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy wyszorować buraczki, następnie wstawić je do gotowania i gotować przez około 1,5 godziny, odcedzić buraczki, obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Umyć paprykę, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić ją w drobniutką kosteczkę, dodać do buraczków, cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać sól, pieprz, olej, ocet winny oraz cukier i wymieszać wszystkie składniki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    taką sałatkę robię w słoiki i podjadamy ją całą zimę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawa kompozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !