Sposób przygotowania

Mak zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na noc. Ubite na puszystą pianę białka połącz z masą makową i bakaliami. Zmiksuj śmietanę, mleko, żółtka, cukier kryształ i wanilinowy na gładki sos.
W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian płaty makaronu, sos, masę makową sos itd. Na wierzchu polej resztą sosu.
Zapiekaj ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    podoba mi się pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    takiej nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !