Sposób przygotowania

Kasię rozpuścić w garnuszku wraz z wodą.Dodać szczyptę soli.Gdy masa zacznie bulgotać dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Masa będzie gotowa,gdy zacznie odchodzić od łyżki.Do wystudzonej masy dodawać pojedynczo jaja i dokładnie wymieszać.Za pomocą 2 łyżeczek nakładać ciasto na papier do pieczenia.Piec w temperaturze 200 stopni ok.30min.

Następnie ubić śmietanę z dodatkiem soku i nadziewać przekrojone i ostudzone ptysie.


Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    piękne ptysie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trzeba spróbować tego przepisu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ze zdjęcia myślałam że to pączki, świetne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo apetyczne :)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    uwielbiam ptysie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    Ale rozpusta
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !