Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet warzywny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
marchew 20 dag
seler 2 szt
cebula 2 szt
pomidory 15 dag
masło 2 łyżki
śmietana 3 łyżka
mąka 1 łyżki
bulion 1 szkl
sól, pieprz do smaku
kruszonka
masło 10 dag
mąka 15 dag
ser żółty 10 dag
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet warzywny

składniki kruszonki połączyć i dokładnie wymieszać ziemniaki marchew seler obgotować w wodzie potem pokroić w kostkę cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na tłuszczu dodać warzywa oprószyć mąką przyprawić podlać bulionem mieszać i gotować aż zmięknie dodać pokrojone pomidory dusić ok 20 minut doprawić śmietaną ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać kruszonką piec ok 30 minut temp 180*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 16.02.2012 14:19
pasztety są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak