Sposób przygotowania

Z masła i zmiksowanych do konsystencji mąki ciasteczek robimy spód(wykładamy mieszanką blaszkę).
twaróg miksujemy z cukrem,kremówką.Dodajemy aromat i mąkę-mieszamy.Na koniec dodajemy pokruszoną chałwe.Delikatnie łączymy składniki.
Zapiekamy ok.180 stopni ok.1 godziny(do suchego patyczka).Gdy przestygnie wstawiamy go na noc do lodówki.
Podałam go z ubitą śmietanką z dodatkiem chałwy.

Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    coś innego i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Polecam,moja rodzinka była zachwycona
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wspaniały !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    lubie ser
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny sernik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy i smakowity przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !