Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z chałwą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
twaróg 1 kg
cukier 3/4 szklanki
śmietana 30% 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
chałwa 500 gram
aromat waniliowy
ciastka 200 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z chałwą

Z masła i zmiksowanych do konsystencji mąki ciasteczek robimy spód(wykładamy mieszanką blaszkę).
twaróg miksujemy z cukrem,kremówką.Dodajemy aromat i mąkę-mieszamy.Na koniec dodajemy pokruszoną chałwe.Delikatnie łączymy składniki.
Zapiekamy ok.180 stopni ok.1 godziny(do suchego patyczka).Gdy przestygnie wstawiamy go na noc do lodówki.
Podałam go z ubitą śmietanką z dodatkiem chałwy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.09.2012 23:32
Ciekawy i smakowity przepis.
wiola28a 22.02.2012 20:30
jeszcze nie próbowałam
MAR3STA 22.02.2012 11:25
świetny sernik
[email protected] 16.02.2012 16:08
lubie ser
iziona 16.02.2012 14:45
Wspaniały !
kochanyptysiu 16.02.2012 14:29
Polecam,moja rodzinka była zachwycona
msmariusz 16.02.2012 14:19
coś innego i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak